Blog

Wij doen mee aan de Week van de Bedrijfsoverdracht op 15-19 november 2021

Tijdens de Week van de Bedrijfsoverdracht (15-19 november) organiseert Overnamepartners persoonlijke gesprekken voor bedrijfseigenaren die denken aan de gehele of gedeeltelijke verkoop van hun onderneming of een familiale opvolging.

Maak in alle discretie een afspraak met onze expert via deze link.

 

Eres vervoegt technologiegroep Classo

House of IT BV, dat ook eigenaar is van Classo NV, de specialist in interactieve kantoortechnologie, heeft alle aandelen van Kortrijkse sectorgenoot Eres NV overgenomen.
Als technologisch dienstenleverancier voor bedrijven zet de onderneming hiermee haar strategie van Vlaamse groei en diversificatie in ICT-diensten kracht bij. Het bedrijf wil in de toekomst verder uitgroeien naar een totaalleverancier van ICT-diensten voor KMO’s, een one-stop-shop in een flexibel all-in service model. Vanuit de kantoren van Eres in Kortrijk en Classo in Antwerpen zal de groep House of IT BV voortaan over heel Vlaanderen zijn 3 dienstenlijnen aanbieden: Managed Document Solutions, Interactive Meeting Solutions en Office Guiding Solutions.

Overnamepartners begeleidde de familiale aandeelhouders van Eres.

Klik hier voor meer info.

 

Schrijf hier in voor de 2021 Mergers, Acquisitions & Buyouts Conference georganiseerd door Vlerick Business School

Op donderdag 24 februari nemen we opnieuw deel aan de Mergers, Acquisitions & Buyouts Conference georganiseerd door de Vlerick Business School.

Tijdens de online conferentie bestaat de mogelijkheid om private meet-ups in te plannen met ons en kan u meerdere workshops en ‘keynotes’ bijwonen.

 

Mocht u nog niet ingeschreven zijn, dan kan dat nog steeds.

Met onze promocode “VD&P2021” (te vermelden in het veld “promocode” op het online registratieformulier)  kan u genieten van een korting op de inschrijvingsprijs!

 

 

 

 

 

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. Zij kloppen bij E-Mat aan voor maatwerk en omdat de eigenaar, Herman Vercauteren, de elektro mechanische aspecten en de programmatorische aspecten van de business naadloos weet te combineren.
Het vinden van een geschikte vennoot met de juiste skills om de continuïteit van het bedrijf te verzekeren, was dan ook geen evidentie. Deze werd gevonden in de persoon van Philip Thierens, een ingenieur die met Thierens Technics al meer dan 10 jaar in industriële automatisering actief is.

Overnamepartners begeleidde de verkoper in deze owner buy-out

WEEK VAN DE BEDRIJFSOVERDRACHT: WIJ BEANTWOORDEN UW VRAGEN

Ook dit jaar zijn wij van de partij.

In de week van 16 tot 20 november kan u bij ons terecht met al uw vragen rond bedrijfsoverdracht.

Meer over onze deelname vindt u op deze link.

 

Contacteer ons voor een vrijblijvende persoonlijke afspraak.

Afhankelijk van de geldende COVID richtlijnen, heeft u de keuze tussen een digitale of persoonlijke meeting.

COVID-19 SUPPORT

COVID-19 BEGELEIDING

Schuldfinanciering (Debt Advisory) of financiering in het algemeen, is meer dan ooit actueel.

Wij kunnen u bijstaan om uw bestaande financieringsmix te optimaliseren, dan wel deze uit te breiden of te versterken met vers kapitaal. Wij hebben directe en persoonlijke toegang tot nagenoeg alle Belgische banken alsook tot de belangrijkste kapitaalverschaffers (private equity) en verstrekkers van achtergestelde financieringen in België, Nederland en Frankrijk.

Dringende nood aan bijkomende financiering?  Lieven Stas: 0475 80 25 68

Meer op: VD&P Corporate Finance

 

TAGS: Kapitaal, Financiering, COVID, CORONA, schuld, lening, overheidsmaatregelen, KMO

Prive investeerder koopt handelsfonds van online reismarketeer Barvee

Online marketingbureau Barvee is al jaren de referentie in de wereld van reizen. Met kwalitatieve gespecialiseerde contentwebsites, actieve databases en gericht social media verkeer zorgt Barvee ervoor dat de boodschap van klanten niet onopgemerkt voorbijgaat. Klanten zijn hoofdzakelijk spelers uit de reissector en toeristische diensten uit binnen- en buitenland. Om het online succes van de verschillende reis en bestemming gerelateerde websites verder te zetten, zocht en vond VD&P de geschikte overnemer met een uitgesproken digitale kennis.

VD&P begeleidde de verkoper in deze ‘asset deal’

Owner buy-out bij polierbetonspecialist Durmiline

Om de sterke groei in residentiële polierbeton het hoofd te bieden zocht de eigenaar van Durmiline een actieve partner om het bestaande team te versterken. De intrede van deze partner werd gestructureerd als een owner buy-out. Hierbij werd Durmiline overgenomen door een nieuwe holding van de huidige eigenaar en investeerders. De huidige eigenaar kan hierdoor een gedeelte van zijn bezit ten gelde maken en tegelijkertijd een deel van zijn bedrijf in handen houden door te herinvesteren in de holding. Durmiline bestaat sinds 1963 en kan een decennialange ervaring voorleggen met ontelbare referenties in particuliere, zakelijke en industriële vloertoepassingen voor binnen en buiten. Gepolierde betonvloeren zitten in de lift. Het product is immers strak, stijlvol, competitief in prijs en kan in diverse kleuren en afwerkingen worden aangeboden. De eindklanten zijn in hoofdzaak particuliere woningbouwers, maar de nieuwe opdrachten komen ook van architecten en projectontwikkelaars die de geleverde kwaliteit van het bedrijf weten te appreciëren.

VD&P Overnamepartners begeleidde de verkopende aandeelhouder

Management buy-in bij grondwerkenbedrijf Vebrent

Vebrent werd in het kader van de continuïteit en de toekomstige groeimogelijkheden overgenomen door een private investeerder met ervaring in de sector. Vebrent BVBA, opgericht in 2004, is een grondwerkenbedrijf uit Stekene met 14 medewerkers. Dit klasse 4 aannemingsbedrijf levert grond -, graaf- en sloopwerken, wegeniswerken, groenonderhoud en algemene aannemingen met eigen machines. Het bedrijf heeft vaste klanten in zowel de privé als de publieke sector.

VD&P begeleidde de verkopende aandeelhouder van Vebrent