De software ontwikkelaar met applicaties voor track & trace en facility management, is een nevenactiviteit van een grotere familiale bedrijfsgroep. In de toekomst wil de groep zich meer focussen op hun hoofdactiviteit en willen daarom de softwareactiviteit verkopen.

De onderneming is al ruim 25 jaar actief in de IT-sector. Ze bieden op maat gemaakte applicaties voor de optimalisatie van processen, het digitaliseren van bestaande en geoptimaliseerde bedrijfsstromen en track & trace. De focus ligt op applicaties voor de voedings- en farmasector (groothandel). In het klantenportfolio is een gerenommeerde brouwerij terug te vinden die instaat voor ongeveer 30% van de totale recurrente omzet. Binnen het segment farma vertegenwoordigt de grootste klant 15% van de totale recurrente omzet.
De softwareoplossing voor track & trace biedt een oplossing voor operationele problemen door efficiënte werkstromen op te zetten via vlotte dataverzameling en automatische processen. Het is gebouwd op simpele interfaces en is makkelijk te integreren in bestaande software en systemen.

Op de loonlijst staan 8 voltijdse medewerkers, waarvan 6 ervaren software ontwikkelaars. Het team wordt geleid door een senior ontwikkelaar die al meer dan 20 jaar in de onderneming actief is. Een groot deel van de software is ontwikkeld in een .NET omgeving.

De klantenportefeuille van de onderneming telt zo’n 30 actieve klanten. De recurrente omzet is ongeveer 90% van de totale software omzet van €450K.

De softwarebusiness van de familiale groep werd met het oog op de verkoop geherstructureerd.
De voorgestelde transactie is een aandelentransactie zonder onroerende goederen.

Profiel kandidaat overnemer:

  • MBI kandidaat met commerciële ervaring in de IT sector
  • IT bedrijf met focus op verticals voor de food & beverage industrie
Omzet
€ 500 K
Regio
Vlaanderen
EBITDA
Positief
Personeel
8

Interesse?

Vraag toegang tot het volledige bedrijfsprofiel.

BewarenBewaren

BewarenBewaren